• Lorem ipsum

in-lite kabel: Alle ins & outs die jij moet weten!

8 Apr 2020

in-lite verlichting kabel

in-lite kabel is een belangrijk onderdeel als je in-lite verlichting in je tuin wil. Je kan kiezen tussen 14/2 kabel en 10/2 kabel. Welk type kabel jij gaat gebruiken, is afhankelijk van de lengte van de kabel tussen je transformator en je in-lite verlichting. Hier moet je goed over na denken. 

in-lite kabelplan

Voordat je aan de slag gaat met in-lite verlichting in je tuin te plaatsen, is het heel belangrijk om een goed kabelplan te maken. Je moet van te voren weten hoe lang je je in-lite kabel de tuin in laat lopen.  

Je kan er voor kiezen je in-lite verlichting lineair te laten lopen. Als je het lineair aanlegt, plaats je je in-lite lampen langs één kabel in je tuin. Met de 14/2 kabel kan je hiermee 40 meter afleggen en met de 10/2 kabel kan je dit 80 meter doen. Als je verlichting gebruikt met een vermogen van meer dan 35 Watt, dan moet je altijd 10/2 kabel gebruiken.

Daarnaast kan je je in-lite verlichting gesplitst aanleggen. Hierbij heb je één in-lite hoofdkabel met vertakkingen. Deze manier van aanleggen zorgt wel voor net een beetje meer denkwerk. Hierbij mag de lengte per in-lite lamp tot en met de transformator maximaal 40 meter te zijn bij de 14/2 kabel en maximaal 80 meter zijn bij de 10/2 kabel. Ook bij deze manier van aanleggen moet je altijd de 10/2 kabel gebruiken als je in-lite verlichting gebruikt met een vermogen van meer dan 35 Watt. Ook kan een CC-2 kabelverbinder die je bij vertakkingen gebruikt maximaal met 50 Watt belast worden; gebruik dus altijd één CC-2 kabelverbinder méér bij de optelsom van het aantal Watt van alle lampen bij elkaar! Zit je totaal op bijvoorbeeld 110 Watt, neem dan 3 CC-2 kabelverbinders zodat je safe zit op 150 Watt.

in-lite kabel

in-lite kabel gesplitst aanleggen met 14/2 kabel of 10/2 kabel. Bron: in-lite.nl

in-lite kabel 14/2 of 10/2

Er zijn dus twee soorten in-lite kabel beschikbaar: de 14/2 en 10/2 variant. Welke kabel je moet gebruiken is afhankelijk van de lengte die je wil overbruggen: De afstand tussen de transformator en je in-lite lamp. 

in-lite kabel 14/2

in-lite kabel 14/2 is een 12 volt laagspanningskabel en is 2-aderig. Deze kabel is leverbaar in de lengtes 25 meter, 40 meter, 200 meter en ook per meter te bestellen. De 25m en 40m verpakkingen worden ook nog eens met cable caps en kabelschoentjes geleverd. Als je deze kabel wil aansluiten aan de HUB-50 of HUB-100 transformator dan kan je de kabelschoentjes eraf knippen. Van de 14/2 versie van de kabel is de kern minder dik dan de 10/2 versie en kan dus minder 'ver' dan de 10/2. Als je de 14/2 kabel lineair legt dan kan de maximale kabellengte 40 meter. De maximale belasting van de 14/2 kabel is 250 Watt.

in-lite kabel 10/2

in-lite kabel 10/2 is een 2-aderige 12 volt laagspanningskabel. De 10/2 kabel van in-lite is te bestellen in de lengtes 40 meter en 120 meter lang. Daarnaast is het ook nog eens per meter te bestellen. De 10/2 heeft een dikkere kern dan de 14/2 kabel en daarom kan deze tot wel 80 meter ondersteunen. Het fijne is dat de 40m en 120m lange kabel ook nog eens met cable caps en kabelschoenen worden geleverd. De kabelschoentjes kan je er af knippen mocht je de in-lite kabel willen aansluiten aan de in-lite HUB-50 of HUB-100 transformator.

in-lite kabel 25 meter

Kabel van in-lite is ook verkrijgbaar op rollen van 25 meter. De 14/2 variant is namelijk verkrijgbaar op een handige rol van 25 meter. Je kan natuurlijk ook gewoon zelf 25 meter op maat knippen van een grote rol in-lite kabel.

in-lite kabel 40 meter

Ook heb je in-lite kabel van 40 meter lang. Voor zowel de 14/2 kabel als de 10/2 kabel is een standaard rol van 40 meter leverbaar.

in-lite kabel per meter

in-lite kabel is ook per meter te verkrijgen. Zowel de 14/2 kabel als de 10/2 kabel kan je gewoon per meter bestellen. Zo kan je geheel naar wens vertakkingen maken.

in-lite kabel aansluiten

in-lite kabel is super eenvoudig aan te sluiten. Als je de hoofdkabel wil aansluiten op de transformator, dan dien je eerst mooi de kabelschoentjes af te knippen.Vervolgens strip je het rubber er vanaf, zodat je de kabel goed kan aansluiten op de connectoren van de transformator. Dit kan je makkelijk doen met de in-lite WIRE STRIPPER.

De in-lite hoofdkabel kan je vertakken. Dit kan je doen met behulp van de CC-2 kabelverbinder. Vervolgens kan je de in-lite verlichting met de meegeleverde Easy-Lock connector aansluiten op de in-lite kabel.

in-lite kabel verlengen

in-lite kabel kan je verlengen door middel van de in-lite CC-2 kabelverbinder. Je kan de kabelverbinder gebruiken om vertakkingen te maken of om twee hoofdkabels met elkaar te verbinden en het kabelcircuit te verlengen. Daarnaast kan je in-lite kabel natuurlijk met de standaard in-lite verlengkabels verlengen.

in-lite verlengkabel

Met de standaard in-lite verlengkabel kan je zeer eenvoudig splitsingen maken of kleine verlengingen maken. Deze zogeheten 'CBL-EXT CORD' is in 3 lengtes beschikbaar, namelijk in 1 meter, 2 meter en 3 meter. Daarnaast is er een verlengkabel voor de MOVE bewegingsmelder: de 'MOVE-EXT CORD 5M'.

in-lite CC 2 kabelverbinder

De in-lite CC-2 kabelverbinder is een super handige accessoire om in-lite kabel te verlengen of om een vertakking te maken. Deze kabelverbinder kan maximaal belast worden met 50 Watt.

in-lite kabel

in-lite Easy Lock

Met de Easy Lock kan je heel eenvoudig je in-lite verlichting aan je kabel aansluiten. De in-lite Easy-Lock wordt gewoon meegeleverd met een in-lite lamp. Zo kan je zeer makkelijk nieuwe lampen toevoegen aan je in-lite verlichting in je tuin. De in-lite Easy-Lock kan je ook apart bestellen.

in-lite kabel kapot

Het kan zijn dat je in-lite kabel kapot of stuk is gegaan. In dit geval kan je de hoofdkabel of verlengkabel eenvoudig zelf repareren of vervangen.

in-lite kabel repareren

Als je je in-lite hoofdkabel wil repareren kan de kabel doorknippen en vervolgens aan beide kanten netjes afwerken. Vervolgens kan je de beide stukken kabel weer met elkaar verbinden met de CC-2 kabelverbinder van in-lite. 

Het kan ook zijn dat je verlengkabel van in-lite kapot is. In dit geval kan je zeer eenvoudig een kapotte verlengkabel loskoppelen en een nieuwe in-lite verlengkabel aansluiten.

in-lite kabel

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »